LOISTE OSUUSKUNTA

SAITEMIAN KOLMAS TIENRAIVAAJA

VUOSI
0
ADJEKTIIVIT

Tienraivaaja

Kokeilunhaluinen

Yhteisöllinen

SAAVUTUKSET

Loiste oli mukana luomassa Saitemiaa siihen mitä se on tänä päivänä. 

Loiste oli erittäin aktiivinen tapahtumanjärjestämisessä. Esimerkiksi tapahtumat, kuten Lappeenranta GP tai Wirman kanssa Askel Ideasta Yrittäjäksi, jossa Arman Alizad oli pääpuhujana.

Loiste osuuskunta on malliesimerkki kuinka vahva yhteisöllinen henki, rohkeus ja kokeilunhalukkuus muodostavat vahvan tiimin, joka pääsee tekemään juuri sitä mitä haluaa. 

LOISTE OSUUSKUNTA: INNOVAATIOITA, YHTEISÖLLISYYTTÄ JA ROHKEAA TOIMINTAA

Loiste Osuuskunta, vuoden 2012 keväällä perustettu osuuskunta, koki alkunsa kolmanntena markkinoinnin osuuskuntana. Tuohon aikaan Saitemia ja markkinointiosuuskunnat olivat vielä harvinaisia täälä Lappeenrannassa, ja Loiste on Saitemian toiminnan kannalta ollut tärkeä. Loisteen porukka on ottanut mallia jo toiminnassa olevista tiimiyrittäjäakatemioista, kuten Proakatemiasta ja Tiimiakatemiasta, ja pyrkineet luomaan samanlaista kulttuuria myös meille tänne Saitemiaan. Käytännöt olivat vielä tuntemattomia, ja Loiste toimi tienraivaajana konseptille.

Osuuskunnassa oli noin 17 jäsentä, jotka kaikki vaihtoivat rooleja tasapuolisuuden ja tiimityön hengessä. Pelisäännöt oli sovittava, ja erilaiset taustat ja mielipiteet aiheuttivat väistämättä erimielisyyksiä. Kuitenkin yhteishenki ja sitoutuminen olivat vahvoja, ja vaikka kierroksia nousi, Loiste oli valmis kohtaamaan haasteet ja löytämään ratkaisut.

Loiste Osuuskunta joutui luomaan toimintamallinsa tyhjästä, sillä yhteydenottoja ei tullut ulkopuolelta. Tiimin täytyi itse keksiä, mitä tehdä ja mitä halutaan tehdä. Saitemian tuttu 24 tunnin innovointi toi kuvastaa hyvin tiimiä, missä väsymys ja loppuunsaattaminen olivat osa prosessia. Loiste panosti yhdessä tekemisen meininkiin, ja hyvä yhteishenki oli pääasiallinen voimanlähde.

Osuuskunta toiminnan lopettamiseen jälkeen Loiste teki vielä asioita yhdessä, kuten Kirkkopuistossa piknikillä käymiset. Kymmenen vuoden jälkeen osuuskunnan jäsenet ovat hajaantuneet ympäri Suomea, mutta tietyt ystävyydet ovat säilyneet.

Loiste osuuskunnan Anette Kokko rohkaisee rohkeaan kokeiluun ja kaikenlaiseen erilaiseen toimintaan, joka itseään kiinnostaa. Osuuskuntatoiminta tarjoaa mahdollisuuden kokeilla omia kiinnostuksen kohteitaan ja oppia virheistä turvallisessa ympäristössä. Erityisesti Wirman kanssa yhdessä järjestetty Askel Ideasta Yrittäjäksi -tapahtuma oli merkittävä projekti, jossa Arman Alizad toimi pääpuhujana. Tämä projekti ei tuntunut puuhastelulta vaan isolta ja merkitykselliseltä tapahtumalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *